Vanaf 8 februari 2024 draait op het enorme koepelscherm van Museon-Omniversum Den Haag
de bekroonde grootbeeldfilm Jane Goodall – Reasons for Hope én kun je een prachtige fototentoonstelling over Jane Goodall in het Museon bezoeken over Jane!

041816 03: Scientist Jane Goodall studies the behavior of a chimpanzee during her research February 15, 1987 in Tanzania. (Photo by Penelope Breese/Liaison)
De film is een must see voor iedereen die op zoek is naar hoop. Jane Goodall laat ons hoopvolle, inspirerende verhalen beleven die laten zien dat we allemaal het verschil kunnen maken voor een betere wereld. Door samen te werken is er veel mogelijk om positieve verandering teweeg te brengen. Dat illustreren de drie, samen met jongeren opgezette initiatieven: de migratie van de trekvogel Kaalkopibis over de Alpen, de herintroductie van de Amerikaanse bizon en het planten van tien miljoen bomen in een Canadese regio die door mijnen is aangetast. Door de hele film heen is er aandacht voor Jane ’s vier pijlers van hoop:
het menselijke intellect, de veerkracht van de natuur, de kracht en toewijding van jongeren en de ontembare menselijke geest.

Dr. Jane Goodall zorgde in 1960 met haar onderzoek naar chimpansees in Tanzania voor een revolutie in hoe we naar de wereld om ons heen kijken. Ze is de inspiratiebron van de verandering en hoop die we met elkaar in gang kunnen zetten door in actie te komen.

De film is bekroond met de speciale juryprijs bij de Jackson Wild 2023 Media Awards.

Contact P.  Schouenberg 
Telefoon +31 77 - 354 2275
Mobiel 06 - 20 688 975
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij respecteren uw privacy.